Училище за търсачи

"Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери.
Именно това правят нещотърсачите." - Пипи Дългото Чорапче

Срещи на белия лист

Процесът на творене е като шоколад за мозъка. Събужда съзнанието чрез насладата за един по-смислен и пълноценен живот.
Юнг казва, че преживяването на изкуството е в основата на себепознанието. Белият лист дава възможност на пишещия да се срещне "лице в лице" с това, което обитава неговото въображение. Съществува един непрекъснат танц между вътрешните образи и външната форма, между творенето и изразяването. От една страна творецът е свързан със своят вътрешен свят - мисли, чувства, сънища, фантазии, а от друга със своята публика. Изкуството се ражда, когато тези различни светове се слеят.
Чрез творчеството човек може да се освободи от измъчващи го въпроси без отговор, да свали този товар от плещите си, да го предаде на белия лист и да почувства освобождаване. На лекартвата им трябва време, за да облекчат страданието на този, който ги е приел. Творческото изразяване действа веднага.
Изваденото от психичния свят съдържание не се губи, то може да бъде подкрепа, мотивация или вдъхновение за другите. И това е най-голямата магия на белия лист - той е изцелител едновременно на пишещия и на четящите.

В настоящата програма няма да ви учим на правилата за творческо писане, а на начините да отключите и проявите творческият си потенциал. Ще посрещнем вашите нужди от творческа подкрепа, разбиране, пространство за изява, игра, забавление и приятелство. Няма да ви редактираме. Вместо това ще ви стимулираме да бъдете автентични и да намерите своят собствен начин. Тази група е пътуване от спонтанния импулс за творене, до вътрешна подреденост и изграждането на стабилна идентичност на творец. И когато тръгвате на път е добре да го направите с добра компания, с хора, които ще посрещнат с ентусиазъм дори и най-нестандартните ви и щури идеи и на свои ред ще ви споделят своите.
Как ще направим това?
Като ви създадем уютно пространство за творене.
Като стимулираме чрез различни упражнение и игри вашата креативност и въображение
Като ви помогнем да изградите позитивна самооценка и вяра в собствените способности.
Като ви провокираме чрез малки стъпки да запознаете света с богатствата на вашето изкуство чрез магията на "белият лист".

Facebook

Абонамент за новини

Име:
Email:


Online консултиране

Повече информация ТУК

Съвети

Има само две трайни неща, които можем да се надяваме да завещаем на децата си. Едното е корени, а другото криле.