Училище за търсачи

"Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери.
Именно това правят нещотърсачите." - Пипи Дългото Чорапче
Вторник, 13 Декември 2011 15:24

За детските копнежи и желанията на възрастните

Обръщали ли сте внимание някога как иска едно дете? Как цялото му същество копнее за това нещо. Мнението и аргументите на околните не биха могли да го разколебаят. Никога не обръща внимание на коментарите "Това не е за теб". Дори и другите да не разбират за какво му е това нещо, няма значение, то пак си го иска - чисто, съкровено и с цялата си душа. Едно дете никога не приема, че е невъзможно да получи това, което иска. Едно дете никога не се замисля, дали заслужава това, което иска...И може би точно по тази причина винаги го получава.
...И в този ред на размисли, не мога да не се запитам: Какво за бога, ни става когато пораснем? Защо с годините започваме да искаме все по-малко със сърцето си и все повече с умовете си? Защо рационалността измества копнежа?
Понякога дори загубваме способността да пожелаем нещо наистина само за себе си. Вместо това започваме да желаем неща за кариерата си, за домовете си, за колите си, за децата и приятелите си...
И когато да отговориш на въпроса "Какво искаш наистина за себе си?" се оказва много труден въпрос, ми става тъжно. За едно дете това никога не е труден въпрос. То ще си поеме дълбоко въздух и ще започне да ви разказва в детайли какво точно иска.
А детето във вас, какво иска? За какво копнее точно в този момент?

Попитайте го :)

Facebook

Абонамент за новини

Име:
Email:


Online консултиране

Повече информация ТУК

Съвети

Никога няма да имаш щастливо утре, ако нямаш щастливо днес!