Училище за търсачи

"Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери.
Именно това правят нещотърсачите." - Пипи Дългото Чорапче
Петък, 06 Януари 2012 14:43

Вдъхновение

Днес е чувствам вдъхновена да споделя с вас своите мисли за вдъхновението.
Какво е това нещо вдъхновението? От къде идва? Как се появява? И какво го поражда?
Според речника на Уикипедия, вдъхновението е изпълване, зареждане, раздухване на чувства, разум и воля, по непостижим начин свише. На мен лично това определение ми звучи малко объркващо и единственото, което разбрах от него е, че вдъхновението е нещо, което ни се дава свише.
За мен определено вдъхновението е една от най-силните енергии във Вселената и споделям мнението на колегите от Уикипедия, че е нещо, което ни се дава свише.
Вдъхновението е като ключ, който отключва в нас креативността, мотивацията, порива да пристъпим напред и заедно с това е нещо, което ни зарежда позитивно и ни озарява. Казват, че няма велико дело, което да е постигнато без вдъхновение.
Може би бих могла и да го сравня и с четка, която отстранява от нас съмненията, опасенията и скептичността. Насочва нашето внимание към възможностите, начините и пътят по-който да осъществим желаното.
Може би вдъхновението е най-голямата сила и най-сигурният водач вътре в нас.
Но преди всичко, то е нещо, което трябва да се улови и да се използва, защото неговата сила и интензитет с времето намаляват и постепенно изчезват. Истинското проявление на вдъхновението се вижда само тогава, когато то е съчетано с действие. Дори и да ви е дошло вдъхновение да напишете прекрасна песен например, ако не седнете да го направите и не уловите момента, песента просто ще си отиде.
Успехите идват само тогава, когато впрегнеш енергията на вдъхновението в действията, които са нужни, за да реализираш своите мечти.
Така, че мили, мои търсачи, желая ви от все сърце, да се възползвате максимално от миговете на вдъхновение, защото те са ескалаторът за вашият така жадуван успех.

Facebook

Абонамент за новини

Име:
Email:


Online консултиране

Повече информация ТУК

Съвети

Бог работи с теб, а не вместо теб!