Училище за търсачи

"Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери.
Именно това правят нещотърсачите." - Пипи Дългото Чорапче
Четвъртък, 19 Януари 2012 14:16

Ентусиазъм

Думата “ентусиазъм” има гръцки произход и смисъл на “вдъхновен, обсебен от боговете”.
Човекът, изпълнен с ентусиазъм, действително изглежда вдъхновен от сила или присъствие, по-висши от него. В тези мигове той се е свързал с източник на енергия, който обикновено не осъзнава. В резултат на това той действа като мощен магнит, излъчващ сила на привличане във всички посоки, и въздейства на онези, които са наоколо. Ентусиазмът е заразителен и когато човек наистина го изпитва, той става източник на индуктивна енергия и център на умствено влияние.
Ентусиазмът не е нещо, което едни притежават, а други – не. Всички хора потенциално го имат, но малцина са способни да го изразят.
Ентусиазмът може да бъде развит, като се култивира интерес и любов към това, което трябва да се свърши. Интересът, увереността и желанието предизвикват ентусиазма. От вас зависи дали ще го концентрирате, така че въздействието му да бъде насочено право към обекта, човека или нещо, на което искате да  въздействате, или ще го оставите да се разсее, без да доведе до резултат. Също като парата ентусиазмът може да се разпръсне или да се използва. Концентриран и насочен, той дава резултати; неразумно пропилян, не води до нищо. Колкото по-силен интерес проявявате към нещо, толкова по-големи стават вашата увереност и желание – от тях пък се надига парата на ентусиазма. Затова винаги помнете, че интересът е майка на ентусиазма.
Ентусиазираният човек обикновено има оптимистична нагласа, благодарение на която създава атмосфера на уверено и бодро очакване. Това от своя страна поражда увереност и у другите, което помага на усилията му. Той изгражда около себе си аура на успех – той вибрира успех – и онези, които влязат в контакт с него, несъзнателно приемат същите вибрации.

Още в тази категория: « Сянката Правилните въпроси »

Facebook

Абонамент за новини

Име:
Email:


Online консултиране

Повече информация ТУК

Съвети

Щастието не е крайна цел, то е начин на живот.