Училище за търсачи

"Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери.
Именно това правят нещотърсачите." - Пипи Дългото Чорапче
Петък, 03 Февруари 2012 16:28

Намиране на отговори

Днес продължавам темата за въпросите, отговорите и търсачите. Ще ви обърна внимание на начините за намиране на отговори.

Много хора търсят отговорите на вълнуващите ги въпроси в досегашните си знания и опит. Понякога това е ефективно, но понякога не е. Колкото и богат опит да има човек, колкото и обширни да са знанията му, той просто няма как за знае всичко и да е преживял всичко. Отвъд хоризонта на познатото съществува един огромен свят. Не го отхвърляйте, само защото се опитва да ви извади извън вашите граници. Има въпроси, който наистина успяват да ни извадят извън границите на досегашните ни знания и опит и това е хубаво, защото чрез тях ние се развиваме и израстваме.

Забелязала съм, че сякаш хората възприемат отговорите най-добре, когато им се предоставят под формата на уроци. Както има една много хубава българска поговорка „На умния намек, на глупавия ритник”. Аз съм оптимист, обаче и вярвам много силно в хората. Вярвам, че ставаме все по-сензитивни, все по-осъзнати, започваме да схващаме намеците и по-добре успяваме да избягваме ритниците.

Безспорно един от най-добрите водачи по пътя към откриването на отговори е нашата интуиция. Тя е много по-мъдра от нас и знае отговорите на всички въпроси, които ни вълнуват. Колкото повече се вслушваме в нея, толкова по-ценни съкровища ще откриваме.

Както за всичко останало в живота ви, така и за търсенето на отговори, можете да поискате помощ от вън. Можете да се обърнете за помощ към приятели или към някоя група за духовно и личностно израстване, на която сте член. Може да се обърнете и към духовни учители, треньори или терапевти. Можете да посетите и някой семинар или тренинг, в търсене на своят отговор. Но това, което не бива да забравяте е, че от вън можете да получите само насоки, но истинският отговор се случва вътре във вас.

Понякога отговорите на нашите въпроси ни се разкриват по време на сън или по време на медитация. Тези отговори са много ценни, защото те идват от най-дълбоката ни същност и изразяват истинските желания и потребности на нашата личност.

Следващия метод, за откриване на отговори , който ще ви представя, може да ви се стори краен или пък остарял. И ако наистина не ви пасва, просто не го правете, но аз за всеки случай ще го спомена. Пост и молитва. Да точно така пост и молитва. На скоро разговарях с една приятелка, която и предстои да вземе много важно решение и я попитах как се справя с това. Нейният отговор всъщност ме насочи към този вариант за търсене на отговори. Тя каза „Минах на житен решим. Нали знаеш, когато стомахът е празен, съзнанието се прояснява”. Може да проверите и вие дали при вас ще се получи така.

И сега следва моят любим метод за намиране на отговори, а именно чрез „Поръчки до Вселената”. Това е един много прост и в същото време много вълшебен метод. Просто си поръчайте да получите отговор на въпроса, който ви вълнува и останете отворени за това отговора да ви се даде. Обикновено това се случва, не веднага, а когато най-малко очаквате. Като внезапно хрумване или озарение.

Друг любим метод за намиране на отговори ми е чрез отварянето на книга на случайна страница. Затворете си очите, известно време мислете само за въпроса, на който търсите отговор, докато държите избрана от вас книга. След като сте се съсредоточили максимално върху въпроса, отворете книгата на някоя страница и прочетете написаното на нея.

Бих искала да завърша темата за намирането на отговорите с една мисъл на Дъглас Адамс от „Пътеводител на галактическия стопаджия”, който казва, че отговора на въпроса за живота, Вселената и всичко останало е 42.

Facebook

Абонамент за новини

Име:
Email:


Online консултиране

Повече информация ТУК

Съвети

Обуздавай побеснелия кон на разума.