Училище за търсачи

"Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери.
Именно това правят нещотърсачите." - Пипи Дългото Чорапче
Събота, 25 Февруари 2012 20:54

Хармонията вътре в нас

Днес, мили търсачи, реших да споделя с вас как можем да открием и да поддържаме хармонията вътре в нас. След като я отрием, от там нататък е много  по-лесно да открием всичко останало - успех, любов, щастие, изобилие.

Първото което е необходимо, за да живеем в хармония със себе си е да не заставаме никога срещу себе си. Винаги, когато ние сме си на своя страна и Вселената застава на наша страна. Не пренебрегвайте собствените си принципи и възгледи, заради другите. Няма да бъдете истински полезни, ако помагайки на другите, вредите на себе си. Много ми се иска хората да разберат, че крайният аутроизъм е също толкова вреден, колкото и крайния егоизъм.

Глезете се. Осигурявайте радост и щастие на душата си. Не чакайте някой друг да реши, че го заслужавате и да го направи за вас. Първо вие трябва да решите, че го заслужавате.

Спазвайте обещанията, които сте дали на себе си. Когато си обещаем нещо и не го изпълним, някаква част от нас остава разочарована и нещастна. Усещаме всичко това с едно чувство на неудовлетвореност, подтиснатост и тъга. А това определено пречи на вътрешната хармония.

Прощавайте си. Така, както имате силата да дарите другите с прошка, така намирайте сила и време да дарите и себе  си с прошка. Никой не иска от вас да бъдете безгрешни, не си го изисквайте и вие. Приемете, че винаги постъпвате по най-добрият възможен начин и правите всичко, което е по силите ви.

За да живеете в хармония със себе си оставяйте творческата искрица във вас да се прояви. Когато почувствате в себе си силен порив да направите нещо, не го отлагайте или пренебрегвайте. Направете го сега. Сигурно ви е направило впечатление, че поривът е най-силен в началото, когато се появи и с времето неговата интензивност намалява. Използвайте го докато е още силен. Ще се убедите колко по-лесно ви се получават нещата така и колко по-удовлетворени ще се чувствате след това.

Позволявайте си от време на време да бъдете спонтанни. Не е нужно да можете и да контролирате всичко, което се случва в живота ви. Често се оказва, че едни от най-хубавите неща, които са ни се случили са тези, които са били предизвикани от спонтанност.

Не позволявайте на негативно настроените хора да ви влияят. Ако знаете, че някой е скептично настроен към вашият проект, не споделяйте с него. Ако негативизма на някой ви се отразява зле, се постарайте да се дистанцирате от него. Освободете си пространство и време  за позитивни хора и занимания.

Не приемайте нищо лично. Когато някой ви казва, че нещо не може да бъде направено, това е защото той смята, така, не защото вие не можете да го направите.

Ако получите отказ, пак не го приемайте лично. Отказът означава две неща – че не се вписвате в представите, на този който ви е отказал и че за вас има по-добра възможност.

И не на последно място, за да може човек да постигне хармония със себе си , той трябва да се приеме и да се обича такъв какъвто е. Дори, когато желаете да се промените, дори когато имате потребност да се развивате, първо трябва да се приемете такъв, какъвто сте сега. Пожелавам ви смелост да го направите.

Вярвам, че като едни истински търсачи-намирачи, тези насоки ще са ви от полза да намерите хармонията в себе си и да я задържите.

Facebook

Абонамент за новини

Име:
Email:


Online консултиране

Повече информация ТУК

Съвети

Всичко, което можеш да си представиш е истинско.