Училище за търсачи

"Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери.
Именно това правят нещотърсачите." - Пипи Дългото Чорапче
Понеделник, 26 Март 2012 19:39

Как да открием най-добрата възможност

Повечето хора разчитат на това възможностите  да намерят тях. Ако може ей така да им паднат от небето и по възможност да носят голяма табелка, да не би случайно да ги пропуснат.

Хората, които успяват търсят активно своите възможности, а най-креативните от тях си ги създават сами.

Откриването на най-добрата възможност започва с оценяване на мястото, на което се намираме в момента. Какво ви дава мястото, на което се намирате в момента? Какъв е неговият потенциал? Подходящо ли е това място, да реализирате своите таланти и умения? Вашите мечти могат ли да се случат тук? Какви са предимствата и недостатъците на мястото, на което се намирате в момента?

Преди да хукнете на някъде да си търсите късмета и онази прекрасна възможност, която само вас чака, първо се убедете, че тя не е тук около вас.

След като анализирате внимателно своето тук и сега и съпоставите всички предимства и недостатъци, ви предстои да направите своят избор – да откриете своята възможност където сте или да тръгнете да я търсите някъде другаде.

Ако сте решили да я търсите на друго място, основният въпрос, на който ви предстои да си отговорите е „НА КЪДЕ?” . Отговорът е индивидуален за всеки един от вас и всеки сам трябва да го намери за себе си. И повярвайте ми, когато го откриете, няма да имате търпение да се запътите на там.

Искам да ви направя едно много важно уточнение. Концентрирайте се върху това, че търсите ВЪЗМОЖНОСТИ, а не НЕВЪЗМОЖНОСТИ. Не си измисляйте пречки и оправдания. Вместо това постоянно си задавайте въпроси „Каква възможност ми е нужна?”, „Има ли я тази възможност някъде около мен?”, „Къде мога да я открия?” И не на последно място – винаги вярвайте, че вашата възможност съществува я има и вие ще я намерите.

Не пренебрегвайте варианта да се опитате да си създадете сами възможността, която ви е необходима. Сложете си творческата шапка и си помислете, как може да стане това.

След като вземете решението къде ще търсите своята възможност, съставете си план как да я намерите. Като истински търсачи си съставете карта за откриване на вашето съкровище –възможност и започнете да търсите следвайки предварително начертаните стъпки. Без съмнение ще стигнете до мястото обозначено с „Х”-че.

Facebook

Абонамент за новини

Име:
Email:


Online консултиране

Повече информация ТУК

Съвети

Живей със страст!