Училище за търсачи

"Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери.
Именно това правят нещотърсачите." - Пипи Дългото Чорапче
Неделя, 03 Юни 2012 17:46

Ах, този път

Отново идвам, мили търсачи, с моите размисли за пътя. В последно време само за него ми се случва да говоря.

Не питайте другите, дали да тръгнете по даден път или не, попитайте сърцето си. Не се чудете какво ви очаква по пътя, съберете информация за него от тези, които вече са минали по него.

Когато има път, със сигурност има някой, които е минал преди вас от там. Когато няма път, може би на вас се пада честта да го създадете. Та нали всички пътища, които виждаме днес, са били създадени от някой, който е повярвал, че може да се мине от там и е дръзнал да го направи. След това някой друг е видял неговите следи и е решил да го последва. Следата станала по-голяма и по-забележима. По-лесно се забелязвала и повече хора решили да я последват. Следата се превърнала с пътечка. С времето пътечката се е превърнала в път. Днес по този път ежедневно минават много хора, така че да събереш информация за него не е никак трудно.

И информацията се намира лесно, и хората се намират лесно, и начините се намират лесно... Може би, най-трудно се оказва да осъзнаем, че ги има.

Когато отпаднат ограниченията се появяват възможностите. Ограниченията обаче не отпадат от само себе си. Ние сме тези, които ги създаваме и ние сме тези, които трябва да ги разрушим. Процесът не винаги е лесен, но си струва. С всяка съборена тухла навлиза все повече свеж въздух и с се вижда все повече от прекрасното небе. Колкото повече шир усещате, толкова повече ограничения ще сте готови да преодолявате. С всяка премината граница увереността ви ще става все по-голяма.

А за всеки път е нужна вяра. Вярата, че ще ви отведе до това, което търсите. Вярата, че можете да го извървите. И след като тръгнете - вярата, че ще пристигнете.

Всъщност истинското съкровище по пътя се оказва, не онова, за което сте тръгнали, а всичко онова, което научавате, докато вървите.

Facebook

Абонамент за новини

Име:
Email:


Online консултиране

Повече информация ТУК

Съвети

Обуздавай побеснелия кон на разума.