Училище за търсачи

"Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери.
Именно това правят нещотърсачите." - Пипи Дългото Чорапче
Сряда, 01 Август 2012 15:17

Сбъдване

Хубаво е да има сбъдване. И като че ли напоследък все повече хора се стремят към това да получат това, което желаят, вместо да избягат от онова, което не желаят. Лично аз смятам, че пътят към щастието започва с желанието да ти се случват и да преживяваш хубави неща.

Едно от най-важните неща, които са необходими, за да ни се случват големите и прекрасни неща е способността да мечтаем на голямо. И към това винаги призовавам всички търсачи „Мечтайте смело и дръзко”. Няма мечта, която да няма потенциал да се сбъдне. От нас зависи, обаче до колко ще го развием този потенциал.

И като казвам мечта нямам в предвид да свърша онази поредица от задачи, която ми е подредил умът ми, а да реализирам онова желание, което извира от сърцето ми. Би било много хубаво, ако хората поставяха като свой приоритет желанията на сърцето си пред желанията на разума.

За да се сбъднат мечтите са нужни няколко неща – да вярваме, че мечтата ни е възможна, дори и когато не сме съвсем сигурни как точно ще се случи тя; да се доверим на Вселената, че ще бъде наш партньор в осъществяването на мечтата; и да направим всичко, което можем да направим към настоящия момент, колкото и малко и незначително да ни се струва то, за да се насочим към сбъдването на тази наша мечта.

Колко време е нужно на една мечта да се сбъдне? – Зависи. Зависи от много неща. Може би най-вече от това, дали и помагаме или и пречим да се сбъдне. Няма да ви навреди, ако от време на време си задавате въпроса „Това, което правя днес, помага ли или пречи на моята мечта да се сбъдне?”

Трябва да бъдем търпеливи към своите мечти. Не бива да ги пришпорваме да се случат. За всяка мечта има видими и невидими парченца, които трябва да се подредят в един общ пъзел, за да може тя да се сбъдне. И това, което е по-интересно е, че на нас никога не ни се дава да видим всички парченца от пъзела. Тяхното подреждане също не зависи на 100% от нас. Ние нареждаме само една част от парчетата. Това, което обаче е необходимо да направим е да вярваме и нито за миг да не загубваме тази вяра, че парченцата от пъзела все някога и някакси ще се подредят и нашата мечта ще се сбъдне.

Искам да приключа тази статия с нещо много важно. Сбъдването на мечтата не започва от там някога, неизвестно кога напред във времето, а започва СЕГА. Започва с решението да започнете да правите нещо, за да може тази ваша мечта да се пренесе в реалността.

А вие, мили търсачи, какво можете да направите ДНЕС за своята мечта?

Facebook

Абонамент за новини

Име:
Email:


Online консултиране

Повече информация ТУК

Съвети

Животът е твърде кратък за да живееш чужди мечти!