Училище за търсачи

"Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери.
Именно това правят нещотърсачите." - Пипи Дългото Чорапче
Четвъртък, 04 Октомври 2012 12:19

Ти си специален

Никога няма да забравя първият път, когато гледах пиесата "Полковникът птица". Един момент от нея остана много силно в съзнанието ми - на сцената излезе един от главните герои и се обърна към публиката с думите "Вие не сте луди! Вие просто сте различни!...А този свят е направен за еднаквите." За мен пиесата показваше, че да си различен може да бъде и ценност. Тази гледна точка ми хареса и от този момент аз реших да гледам на това, че съм различна като на предимство, а не като на недостатък.

С времето започнах да привличам все повече различни и интересни хора около себе си. Все по-често започнаха да се появяват възможности да помагам на хората да осъзнаят, колко са ценни и специални именно с това, че са различни.

Смятам, че красотата в света идва от разнообразието, а не от еднообразието. Колкото повече се стараем да бъдем еднакви, да влизаме в определени калъпи, да бъдем като другите, толкова повече се изгубваме и ставаме по-нещастни.

И ако никой до този момент не го е направил, ще ви го кажа аз: "ТИ СИ СПЕЦИАЛЕН, ТОЧНО ТАКЪВ, КАКЪВТО СИ. ИМЕННО ЧРЕЗ СВОЯТА РАЗЛИЧНОСТ И УНИКАЛНОСТ, ТИ СИ ЦЕНЕН ЗА СЕБЕ СИ И ЗА СВЕТА."

Имайте куража да бъдете себе си. Никога не бихте могли да бъдете истински щастливи като някой друг.

А кой сте вие? Какво ви различава от другите? Какво ви прави специални? - Отговорите са във вас. Нужно е само да се вгледате в себе си, за да ги откриете.

Предлагам ви едно 30 дневно предизвикателство. В продължение на един месец отместете своят фокус от другите и го насочете към себе си. Концентрирайте се върху себе си, вгледайте се във себе си, изследвайте се, комуникирайте със себе си. Инвестирайте време и активно внимание в това да опознаете себе си. Не чакайте някой друг да го направи, за да ви докаже, колко сте специални. Направете го сами за себе си.

Би било добре в този процес на себепознание да започнете да си водите дневник и да записвате в него всички невероятни открития, които направите за себе си. Пожелавам ви, в края на това предизвикателство, да напишете в дневника си "АЗ СЪМ СПЕЦИАЛЕН" и твърдо да вярвате в това.

Facebook

Абонамент за новини

Име:
Email:


Online консултиране

Повече информация ТУК

Съвети

Животът се състои от малки неща. Когато има любов, те се превръщат в големи.