Училище за търсачи

"Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери.
Именно това правят нещотърсачите." - Пипи Дългото Чорапче
Сряда, 29 Януари 2014 10:14

Към по-добър живот

Не спирам да се удивлявам колко многолик може да бъде живота. Как може хората да се вглеждат в едно и също нещо и да виждат съвършено различни неща. И ако монетата има две страни, то калейдоскопа, през който гледаме света ни предлага много повече вариации.

Имам чувството, че древното китайско проклятие ни е застигнало и наистина живеем в ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА. Вечно мрънкащите и недоволни хора ги определят като ТРУДНИ ВРЕМЕНА. Скептиците и песимистите виждат ВРЕМЕ НА РАЗРУХА. Хората, които се интересуват от Вселената, нейните закони и принципи са на мнение, че живеем във ВРЕМЕ НА ПРОМЯНА. Героите на нашето време (като героите на всяко време) виждат, че светът никога не е бил пълен с толкова много ВЪЗМОЖНОСТИ, колкото сега…

…И ВСИЧКО ТОВА СЕ СЛУЧВА ПО ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ. Едновременно живеем в интересни времена, трудни времена, време на разруха, на промяна и на необятно много възможности. Всичко зависи от това на къде е завъртян нашият вътрешен калейдоскоп. А кой го наглася какво да показва? – това сме самите ние.

Удивително е как хората искат да си намерят по-добра работа, по-добър партньор, да живеят по-добър живот, но да си останат същите. Това просто няма как да се случи, защото светът около нас е отражение на светът вътре в нас. Ако смятате, че всички шефове са гадняри, егоисти и експлоататори, ще продължите да привличате само такива. Просто няма как да ви се падне готин шеф, защото във вашият вътрешен свят такъв не съществува. Няма как да привлечете работа, на която да се чувствате комфортно, уверено, мотивирано, когато в душата ви, по отношение на работата, се утаяват само гняв, тревога, потиснатост и отчаяние.

Нека ви задам следният въпрос: Ако искате нова работа, как може тя да е по-добра от досегашната, ако вие продължавате вътрешно да сте си същият?

И както казах по-рано работата не е частен случай. Този принцип важи и за приятелите, колегите, съседите,любовните отношения и т.н.

Как бихте могли да привлечете нов, по-добър партньор в живота си, като си останете същите? Та нали старият ви партньор, от който сте останали толкова разочаровани и наранени сте го привлекли точно с това, което сте сега.

Посоката на излизане от този порочен кръг е като обърнем своят взор от вън на вътре. Промените от вътре ще доведат и до промени отвън. Когато започнете да полагате усилия да промените себе си в по-добра посока и животът ви ще поеме в по-добра посока.

А как да се промените отвътре? – Просто започнете да гледате с очите на сърцето. Отворете сърцето и започнете първо със сърце да приемате хората и нещата такива, каквито са. Силно ви насърчавам за започнете от себе си. Няма как да успеете да станете по-добра версия на себе си, ако преди това не се приемете такива, каквито сте сега. И след като се научите да приемате се опитайте да разбирате вместо да се дразните и гневите, да прощавате, вместо да таите болка и обида, да се доверявате, вместо да се тревожите, да се радвате на всеки прекрасен миг, който оцветява вашия живот и да бъдете благодарни за всичко в него.

Когато през портата на сърцето пуснете да си отидат мрачните мисли и тормозещите чувства, в душата ви ще се освободи място за позитивния им еквивалент. Колкото повече добро приемате и признавате в себе си, толкова повече добро ще поканите във вашия живот.

А сега си помислете какво давате чрез своите мисли и чувства на своята работа, своето семейство, своите приятели? А какво получавате?

Желаете ли промяна? Готови ли сте да я направите, като започнете от себе си? – Ако отговорът е ДА, ЗАПОЧНЕТЕ ВЕДНАГА!

Facebook

Абонамент за новини

Име:
Email:


Online консултиране

Повече информация ТУК

Съвети

Бъди себе си, има достатъчно други хора.