Училище за търсачи

"Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери.
Именно това правят нещотърсачите." - Пипи Дългото Чорапче
Понеделник, 27 Април 2015 18:47

Намиране на необикновени неща

Като търсач-намирач съм намирала какви ли не съкровища. Най-голяма радост са ми доставяли необикновените неща. Къде са скрити обаче те? Лесно ли е да се открият? Какво ги различава от наглед съвсем обикновените неща? – Ще ви разкажа в тази статия.

Първото и най-важно нещо, което искам да кажа е, че обикновеното и необикновеното са въпрос само и единствено на наша лична интерпретация. Не съществуват общи критерии. Има само индивидуална оценка. И все пак съществуват някой общи положения в това какво предизвикват в нас необикновените неща и как ни карат да се чувстваме. Да започнем от там, защото отзвукът в нас е най-сигурният индикатор за откриване на необикновени неща. Чувството е на радост, позитивно вълнение, еуфория и нетърпеливо очакване. Осъзнатото преминаване през необикновените неща е съпроводено и с благодарност. Мислите са позитивни независимо какво ни се случва. Хубавите неща се приемат като благословия и подарък, а трудностите като предизвикателство. Тялото е мобилизирано, тонизирано, а физическите дискомфорти не се усещат (или поне не оказват силно влияние). Действията и стратегиите за справяне са на принципа на най-малкото съпротивление, вплели по перфектен начин рационалност и креативност, планиране и спонтанност, мобилизиране на личният ресурс и търсене на адекватна помощ от вън.

Необикновеното освобождава Аз-а и дава на духа пространство за полет. Ежедневието може да поставя някои ограничения, но необикновеното е възможност да ги преодолеем и да се пренесем отвъд тях. То е шанс за надскачане на себе си, за личностен ръст, за свързаност с Вселената и за усещане за смисъл.

Но къде да го открием? Къде е неговото скривалище? – точно тук (под носа ни)… и там…и там…на всякъде. Едва ли има по-голямо изобилие в света от това на необикновени неща. Уловката е, че те са скрити зад маската на обикновени и  непретенциозни частици от тази съвсем обикновена и подредена реалност. Най-големият помощник в намирането е взорът на търсач. Да надникнем отвъд привидностите и да видим какво се крие зад маската, зад повърхността, отвъд думите – точно там на където ни води вътрешното усещане.

Вселената се дели на две не просто всеки път, когато вземаме решение, но и всеки път когато успеем да спрем сред обикновените неща и да открием необикновен смисъл.

ОПИТАЙТЕ!

Позволявайте на търсачът във вас да се прояви не само в специалните моменти, но и в крачката на забързаното ежедневие. Спирайте най-неочаквано пред наглед съвсем обикновени неща и си задавайте въпроса „Хммм, какво ли се крие тук?”. Ако усещате, че има съкровище(по-горе са описани чувствата индикатори), тогава положете усилия да го намерите.

Facebook

Абонамент за новини

Име:
Email:


Online консултиране

Повече информация ТУК

Съвети

Живей за днес, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде!