Училище за търсачи

"Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери.
Именно това правят нещотърсачите." - Пипи Дългото Чорапче
Вторник, 17 Ноември 2015 22:05

Законът за привличането и поведението

За Законът за привличането са изписани много неща. Повечето са насочени към това, което привличат нашите мисли. Значително по-малка част от информацията е за емоциите като магнити за определени случвания. Като че ли, обаче действията в реалността, активното и пасивното поведение, се отцепват като елементи на проявлението, а според мен са много важни. Причината за това е, че действието всъщност е моста, свръзката между вътрешният свят на човек и неговата реалност. Поведението е синтеза на вътрешното отношение. То е официално внесеното заявление за желаната реалност. Молбата, която има най-голяма давност във Вселенската служба за поръчки.
За това е важно поведението ви да е функция на това, което желаете, а не на това, от което се страхувате. Ако искате да сте здрави, имайте поведение на здрав човек, а не на такъв, който се опитва да избегне болестта. Вариантът, при който тенденциозно вървите към влошаване на здравето, а не към неговото подобряване или поддържане, показва че вие обслужвате други цели, давате друга заявка и съвсем естествено привличате друга реалност.

Ако искате да сте щастливи, дръжте се като щастлив човек, а не като някой, който се опитва да предотврати нещастие. Винаги съм се удивлявала колко много хора отказват да поемат отговорност за своето щастие или нещастие и да осъзнаят, че си го градят сами с малки и простички ежедневни действия-камъчета, поставени на определено място с определена цел. Ако искате да се почувствате свободни, освободете се от всичко онова, което ви тежи. Пуснете всяка болка, обида, огорчение и нереализирано очакване да си идат. Свободата се случва по пътя на съзнателното освобождаване от ненужното. А нима имате основателна причина да си ги пазите? Какво заявявате с това? Какво привличате?

Ако искате да привлечете успех, дръжте се като успял човек, а не като човек, който не би могъл да понесе провала. Истински успелите хора в света нямат проблем с провала. Те имат ясно изградена и наместена в себе си концепция за него, но съвсем съзнателно, чрез своите действия, избират да подхранват успеха.

Ако искате да имате добра социална среда, бъдете социален. Ако искате да получавате подкрепа, бъдете подкрепящи. Започнете от себе си, като намалите критиката и високите изисквания, и увеличите разбирането. Ако искате да привлечете точно определен тип човек в живота си, било то като партньор в емоционален или бизнес план, обърнете внимание на изборите, които правите. Те са вашата реална заявка.
Разбирането на мотивацията зад всяко едно ваше поведение е ценен елемент от себепознанието. Важно е не само да сте наясно какво живее във вас, но и какво излиза от вас. Именно това е семето, от което след това поникват плодовете, които берете в реалността.

Facebook

Абонамент за новини

Име:
Email:


Online консултиране

Повече информация ТУК

Съвети

Това, което е добро за Буда, може да не е добро за вас.