Училище за търсачи

"Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери.
Именно това правят нещотърсачите." - Пипи Дългото Чорапче
Понеделник, 09 Май 2016 12:03

Седем позитивни вярвания водещи към успех

1. Вярвайте в себе си - първото нещо, в което е абсолютно задължително да вярвате, за да успеете, е в самият себе си. Ако вие не вярвате в себе си, в собствените си идеи и желания, кой друг да повярва? Самоувереността е нещо различно от нездравословното Его. За да успеете се нуждаете от базова вяра в себе си, това, което сте и това, което искате да направите, така че хората, които ви наблюдават от страни да виждат вашата вяра и да са готови да я последват.
2. Вярвайте, че всичко се случва поради някаква причина - най-добрият начин да овладеете ситуацията, когато възникнат препятствия е да откриете уроците, които ще ви донесат по-голям успех. Вие не само трябва да работите упорито за това, в което искате да успеете, но и да сте подготвени да се справите с неуспехите. Опитвайки се да превърнете всичко в трамплин във вашият живот и работа, вие ще откривате много повече успех отколкото, когато си прекарвате времето в съжаление за миналото. Застоят е загуба. Да се поучите от грешките и да продължите напред е най-добрият начин за израстване и адаптация , и съответно за постигането на повече успех.
3. Вярвайте в идеите си - ако имате идея, трябва много силно да вярвате в нея преди другите да са имали възможност да се запознаят с нея и да повярват. Това е ваша идея, тя е възникнала във вашето съзнание с помощта на вашето въображение. Ако вие не вярвате в нея, никой друг няма да има причина да го направи. Така че, вярвайки в себе си и своите идеи, вие сте изминали половината път.
4. Вярвайте в своите клиенти - трябва да вярвате в клиентите, които желаят вашия продукт или услуга. Доверявайте се на обратната връзка, която ви дават с цел подобряване на качеството и/или отстраняване на неточности. Във взаимоотношенията си с другите трябва да сте отворени за комуникация и гъвкави към промяната. Тези, които не успяват да еволюират, загиват.
5. Вярвайте в своята визия - тя е това което ви води и ви създава като професионалист и като личност. Когато визията ви се променя, се трансформира не само продуктът или услугата, която предлагате, но и самите вие се преобразяване. Уверете се, че докато вашият живот и бизнес се променят, вашата визия ще се адаптира към промените и ще ви бъде тласък да продължите напред към личностно и професионално съзряване.

6. Вярвай те в доброто и в справедливостта – „Защото макар да е жилаво злото, в живота все пак побеждава доброто.” – Недялко Йорданов. Защото хората, които вярват в доброто и действат според това си вярване са много по-успешни, по-щастливи и по-реализиращи себе си от тези, които поддържат вярвания за зло и несправедливост. Добротата гради. Тя подхранва съзидателния импулс. Справедливостта прави градежа устойчив. Несправедливостта разклаща съграденото, а низшите страсти направо го разрушават. За това, ако искате развитие и растеж, бъдете добре и вярвайте в доброто. Това не означава да пренебрегнете съществуването на злото, а да направите избор за себе си.

7. Вярвайте в интуицията си - последното, но не по значение вярване, е вярата в собствената интуиция. Доверявайки се на това, което инстинктът ви подсказва е един от най-добрите начини да откриете отговорите, от които се нуждаете. "Интуицията е силата да се погледне отвъд настоящите модели и да се освободите от оковите на миналото." Когато позволите интуицията да ви води, вие поемате по пътя на истинските си желания. В крайна сметка ще бъдете по-щастливи и по-продуктивни, тъй като интуицията организира и ръководи ума по-добре от каквото и да било.

Facebook

Абонамент за новини

Име:
Email:


Online консултиране

Повече информация ТУК

Съвети

Да е трудно не е чак толкова лошо, защото това означава, че все пак е възможно.