Училище за търсачи

"Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери.
Именно това правят нещотърсачите." - Пипи Дългото Чорапче
Петък, 21 Октомври 2016 21:02

Самоувереност

Първата предпоставка за качествен, успешен и пълноценен живот е самоувереността.

Вие можете да работите здраво, да го искате силно и да инвестирате  времето и енергията си в желаното бъдеще, но когато сте неуверени, нещата просто не се получават.

Увереността не означава високомерие или самозабрава, а вяра в собствените способности, качества, идеи и сила. Тя е основата върху, която се стабилизира личността. И така както всичко останало в човека, като умения, може да се  изгради съзнателно, така и самоувереността е нещо, което не е даденост, а може да се придобие.

Преди да се заемете с тренирането на своята увереност, първото което е важно, е да оцените къде се намирате. Параметрите, които ви предлагам за оценка са разделени в три категории - мисли, емоции, поведение.

Както се казва, всичко започва от нашите глави. Нашата реалност се определя от нашите мисли. Една от най-съществените разлики между уверените и неуверените хора се корени в начина им на мислене. А какъв е вашият?

Какво във вашият начин на мислене е необходимо да се промени, за да повишите своята самоувереност?

Нашите мисли обуславят начина, по който се чувстваме, а от там и начина, по който реагираме. Това, което преобладава в нашия емоционален свят определя цветовете на нашият реален свят. А какво е положението във вашият емоционален свят?

Какво бихте могли да направите, за да се освободите от негативните емоции населяващи вашата душа? Как бихте могли да поканите позитивните емоции да заемат тяхното място?

Поведението ни е не само външен израз на нашите мисли и чувства, то е нашата окончателна заявка към реалността, ключовият етап, на който можем да направим корекции. Защото, както се казва в народната мъдрост "каквото посееш, това ще пожънеш". А вие как се държите, като уверени или като неуверени в себе си?

Какво във вашето поведение би могло да се промени, така че да заявите самоувереност?

Къде се оказа, че се намирате? Успяхте ли да установите вашите координати? Това е важното! Как сте стигнали до тук няма значение. Единственото, което има значение в настоящия момент е къде искате да стигнете. Променете курса в избраната от вас посока. Няма значение дали ще изберете пътя на мислите, емоциите или поведението ...или ще си вземете по нещо от всеки един от тях (за предпочитане), важното е да се придвижите напред.

Към самоувереността!

Facebook

Абонамент за новини

Име:
Email:


Online консултиране

Повече информация ТУК

Съвети

Началото винаги е днес!