Училище за търсачи

"Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери.
Именно това правят нещотърсачите." - Пипи Дългото Чорапче
Четвъртък, 05 Януари 2017 11:53

Пътят на емоционалната промяна

 

Едно от най-важните решения е "Не искам да се чувствам така никога повече!". Да го решите. Не просто да си го помислите, а да го осъзнаете с цялото си същество. Това отнема време. Понякога няколко секунди, друг път години. Пътят обаче е един и същ. Важното е да го извървите докрай. Защото всъщност това е пътят на промяната.

Ето го и него.

"Тук и сега в този момент не се чувствам добре." Всяка промяна започва от настоящето. Нищо не може да се прочени, ако не осъзнаем настоящия момент. Но повечето хора пропускат настоящия момент, защото са фокусирани в бъдещето. Те са твърде заети да правят това, което си мислят, че би могло да ги накара да се чувстват добре някъде там в необозримото бъдеще - "ако си взема изпитите", "ако ме повишат", "ако си изплатя кредита" и любомото ми "когато успея да свърша всичко" или "да подредя всичко". Не казвам, че целите или стремежат към тях сам по себе си е нещо лошо. Питам се обаче, ако пътят до тях не те кара да се чувстваш добре, как пристигането, ще го направи? И това ли е пътят въобще? - мисля, че не. И тъй като аз съм човек, който се доверява на своите чувства и усещания, вярвям, че "кофти чувството" е знак, че нещо сме объркали по пътя, заблудили сме се и леко сме се отклонили от първоначално избрания път. Обаче повечето хора не искат да си признаят, че са сбъркали и предпочитат да се самозаблуждават, че не са. Измислят си поредица от оправдания и обяснения само и само да не им се налага да погледнат в душата си и да видят какво се случва там. "То ще мине", "ПМС", "Ретрограден Меркурий" и т.н. И така дните и планените си продължават по естествения си ход, а вие къде сте?

Следващата стъпка е да си дадете сметка "Аз всъщност от извесно време не се чувствам добре. Не само в настоящия момент.". Това е сериозно самопризнание. Изисква се смелост да си признаете, без да го замазвате с оправдания, че не ви е емоционално комфортно от извесно време . Или както казва една приятелка - от неизвестно време. Даааам, не се знае точно от кога, но сте попътували извесно време в погрешната посока. Добрата новина е, че във всеки един момент можете да промените курса. Буквално във всеки. Необходими са две неща. Да го решите и да действате.

И тук идва следващата стъпка "Не искам да се чувствам така." Това не ми харесва. Не ми е добре в тази емоционална среда. Не искам да е такава обстановката в душата ми. ...И така постепенно започва да назрява решението за промяна. Което идва с "И не искам никога повече да се чувствам така".

Повторете го и го почувствайте с тялото си "И не искам никога повече да се чувствам така". Усетихте ли го?

Как ви кара да се чувствате това?

И какво ще направите никога повече да не се чувствате по този начин? - НАПРАВЕТЕ ГО!

Какво ще ви накара да се почувствате добре? - НАПРАВЕТЕ ГО!

Кое е това нещо, което ако го постигнете в живота ви, ще се чувствате не просто добре, а удовлетворени, щастливи и прълноценни? - ДЕФИНИРАИТЕ ГО!

И за финал: Какво ще направите, за да се чувствате добре по пътя? Как ще го извървите? - ЗАПИШЕТЕ СИ И ГО НАПРАВЕТЕ!

П.П. За всичко по пътя свързано с мотивирането, дефинирането, търсенето, намирането и вървенето, за което мога да ви бъда полезна, не забравяте - аз съм тук за вас!


Ваша:

РадостFacebook

Абонамент за новини

Име:
Email:


Online консултиране

Повече информация ТУК

Съвети

Да е трудно не е чак толкова лошо, защото това означава, че все пак е възможно.